söndag 7 mars 2010

Både vår och vinter.

Det är nu söndageftermiddag och det har varit en grå och kulen dag.
På förmiddagen var jag till Svenska kyrkan i Cagnes sur Mer och lyssnade på en mycket duktig sångare som sjöng Puccini och Verdi bl.a. Man behöver göra lite roligt en grå dag som denna.
Annars under veckan som gått har det varit någon nästan varje dag.

I tisdags var det en underbar dag med strålande sol och 21 grader och man kan riktigt höra hur naturen börjar stråcka på sej och slå ut. Påskliljorna och tulpanerna kommer med stormsteg.
Bengt spelade golf och jag i åkte in till Roquebrune och tog en kopp kaffe hos Kari, på eftermiddagen satt jag med näsan i solen.
I onsdags var det regn och blåst och man undrade om tisdagen var en dröm. Det blev en sväng till St. Raphaël och vi tittade in till Ellenor innan vi åkte och handlade.

Så tog vi en sväng till Italien på tordagen. Vi åkte till Arma di Taggia, Bengts kusin har en kusin som bor där och är gift med en Italienare. De driver en Restaurant med havets mat som speciallité. Vi fick mycket god mat. Stället kan verkligen rekommenders, det ligger nere vid stranden. Nu när vi var där var det inte det bästa vädret men kan tänka mej att i maj-juni är det jätte fint med lite blommor och mer folk.
Här ser vi Angiolino framför sin restaurant Oltremare.


Ett par bilder tagna ut mot havet i Arma di taggia. Faktiskt så tittade solen fram vid lunchtid.

Värmen lär dröja ett tag till för oss, kylan från norr kommer ner till oss här, men förstår att många i Sverige vill också ha vår och vamt. Vi har i alla fall ingen snö att skotta.
Fast mandelträden har börjat blomma och nu är verkligen mimosan fullt utslagen. Ska ta lite kort och visa men vill har lite blå himmel i bakgrunden. få se om jag kan få det i morgon.
På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar