måndag 10 augusti 2009

Abbekås

Edvar Persson sjöng om "Abbekåsagåsen Joakim" och här är han, Joakim, i egen hög gås.




Abbekås är en liten fiskarby i Skurups kommun. Det finns ca 800 bofasta invånare i byn, som på somrarna blir många fler då alla sommargäster kommer.


Vi har hamnen men lite fiskebåtar, idagsläget finns det 2 restauranger som har öppnat nu i sommar och ett sommarkafé och så Handlarn. Nu hoppas vi att allt kommer att finnas kvar tills nästa sommar.

Här kommer nu lite bilder från hamnen och några fiskarstugor. Många av stugorna har byggts om till mera modernt snitt. Tycker att det är lite synd att man inte behåller mer av det genuina just kring hamnen. Men många vill bo vid havet och så sak det vara "inne" också. Som tur är får var och ha sin egna åsikt.




Undrar just om han lägger ut nät eller bara sitter i båten fär skoj skull? Det i alla fall en person i båten det vet jag.



Här är det Tyskland nästa. Fast det är en bit bort förstås.
Det är mycket hav i Abbekås, det finns absolut ingen skärgård. Nog är havet mäktigt alltid, den här dagen är det relativt lungt och det är få dagar som det ligger helt stilla. När hösten och vintern kommer med alla stormar är det svart över havet och det inger respekt.



Nu är det inte bara hav utan även pilar, här en liten pilallé längst stigen utmed havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar