torsdag 24 september 2009

En vanlig dag.

Oj vad tiden går fort, redan torsdag och det har varit varit något att göra varje dag.

Regnet som var förra veckan är nu över, det var behövligt så det var OK för oss. Samtidigt så var det översvämningar för en del, bara 3 mil härifrån i Ste. Maxime bl.a. var det rejäla skyfall och många fick sina hem förstörda.

Nu har värmen kommit tillbaka och det är varmt och gott. Tidigare år då vi varit här runt denna tiden har det inte varit så varmt, nu har vi runt 26-27 grader på dagarna. Vi sitter ute på altanen och äter på kvällarna.
Det går forfarande bra att bada i poolen även om det har gått ner i temperatur, nu är det runt 22 grader. Ett par simrurer blir det varje dag ett tag till.

I måndags var vi till Barbaroux och spelade golf med några stycken, det blev bara 9 hål men det är lite lagom ibland.

Tisdags var det marknads dag i Lorgues, forfarande mycket turister. Det är en stor marknad och mycket att köpa, allt från kläder, väskor, blommor, skor, sängar m.m. Då är det också mat, färdiglagad, så kött och fisk, ostar, grönsaker, kryddor, oljor och mycket mer. Här kommer nu i all fall några bilder mest från mat delen, det var minst folk ivägen här.




Så vid halv tolv tiden samlas vi vid ett av barerna och tar en kaffe eller vad mad då är sugen på. I tisdags var vi inte så många som kom men vi var nog drygt 10 personer ändå.

I tisdags eftermiddag var vi och handlade lite blommor, så igår planerade jag i balkonglådorna. Det är så underbart att man kan ha blommor ut nästan hela vintern. än så länge ser lådorna lite taniga ut men om ett par veckor kommer bilder på hur det ser ut.

Ska nu ut och gräva upp en gammal död ros i en av rabatterna.

1 kommentar: