torsdag 3 september 2009

I Provence

Så är vi hemma igen efter sommarvistelsen i Sverige. Jätte kul att vara hemma i Sverige, men nu känns det bra att komma hem hit.

Vi tog vår stora bil hit nu och den var full med grejer, saker som inte finns här (fast egentligen finns allt här)och saker vi har dubbelt av i Sverige.

Nu har vi varit här ett par dagar och börjar få i ordning på alla grejer vi lastade in i huset.

I 30 graders värme så går det lite långsamt att lägga grejerna till rätta. Det behövs lite andningspaus i mellan åt.

Så behöver kroppen svalkas av i poolen minst ett par gånger om dagen.



Så idag på eftermiddagen hörde jag flygplan som for fram och tillbaka. Det var brandförsvarets flyplan som kollar om det brinner. Så hörde jag folk som stod uppe vid våran grind och kollade.

Då jag gick upp för att se vad det var, så kom det flera Canadairer flygande över mej.


Från våran grind kan man se branden bara några kilometer bort. Vi bor på en kulle och på våran gata kom den ena bilen efter den andra för att se branden och alla grannar var ute för att se vad som hände. Det blåser ordentligt och det ligger på åt vårat håll. Så det gäller att de får bukt med branden.
Var nyss upp och det se ändå ut som om branden har minskat. Fast fortfarande kommer flygplanen farande.



En liten dålig bild men här ser man tre av de åtta Canadairena, flyplan som vattenbombar elden.
Allt detta känns både spännande men också lite läskigt. Det är inte inte första gången det brinner i närheten men förut har inte vi varit här. Senast det brann var för ungefär tre veckor sedan.

För att nu tala om lite trevligare saker var vi hemma hos Inger och Bertil i tisdags och fick ett glas rosé. Tänk att det är så skönt att ha vänner. Vi ser fram emot fredag så ska vi träffa lite fler av våra vänner här.

Nu är det så att det hemma hos Inger och Bertil finns flera vänner. Sådana på fyra ben,
så låt mej presentera Nisse och Elsa. Ska nu inte försöka tala om vad det är för ras men söta är dom och en typ terrier, så mycket vet jag.
Vi är lite polare hundarna och jag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar