torsdag 1 oktober 2009

Skördetid

Efter denna varma sommar som var här och speciellt augusti så är druverna färdiga tidigt. De började redan skörda i slutet augusti och skulle tro att det är på sluttampen nu.



Överallt på åkrarna ser man många bilar och så fullt av människor plockande druvklasar och lastar i små traktorer som sedan kör till de olika "vinerierna". Sedan finns det även en stor skördemaskiner som blockar,tyvärr har jag inte tagit något kort på det, men de är stora. Om man plockar för hand eller maskin beror lite på vilken druvsort det är m.m.



Är man en stor vingård har man förstås egen tillverkning av vin som många har här omkring. Men det finns också många små bönder som lämnar in druvorna till olika kooperativ som finns i de flesta kommuner.



En av dessa små traktorer som man ser på vägarna körande omkring med druvor.

Här är det i Taradeau som har ett kooperativ och som har väldigt goda viner.







Har hittar lite gamla bilder från en vingård vi var till för ett år sedan. Man kan se lite hur det kan se ut om man har en stor vingård och en maffig källare att lagra erfaten i. Här kan man även se att det finns olika storlekar på faten. Kom ihåg att vi på denna gården provade ett vin från 1974, det var drickbart men kanske lite på väg att bli för gammalt.

Jag kommer tillbaka och berättar om mer vingårdar vad tiden lider.






1 kommentar:

  1. Ja vi kan verkligen rekommendera vinet från Taradeau, trots att vi nu "bor" i Port Grimaud.

    SvaraRadera