onsdag 14 oktober 2009

Konstrunda i Provence.

I helgen som var hade vi konstrunda här för tredje året i rad. De tidigare åren har det varit Allhelgonahelgen men förra året regnade söndagen bort så i år har de lagt det tidigare.


Det var toppen väder, runt 25 grader och strålande sol. I år var det 19 konstnärer som ställde ut på 11 olika ställen runt om i vår departement Var. Det är mest skandinaver som är med, det finns allt från oljemålningar, akvareller, skulpturer, tygtryck och glasarbete m.m.

I år blev det bara 3 ställen vi hann med, de ligger inte alltid så nära varandra.

Vi började hos Hans Janstad i hans "Cabanon" en liten stuga för herdar och vingårdsmän. Här håller han till och målar.

När vi kom var det bara vi och Hans och hans Ulla men snart kom det fler svenskar.

Här står vi i solskenet och njuter.


Snyggt uppställda tavlor på bordet utan för huset.


Här står Bengt och Lars och pratar med Hans Janstad.

Det är så mysigt inne i Cabanonen att jag vill visa det. Det hade varit lite kyligt på morgonen så Hans hade eldat i spisen så det luktade gott av av resterna från brasan.


Lite fler av hans tavlor uppställda ute i det fria. Runt om finns det en vingård och några hästar gick och betade i en hage ett stycke bort.


Nästa ställe där vi tog med kameran in var uppe i Barjols. En typisk Fransk lite by som jag tycker är helt underbar. Här finns Geneviéve och Tony, son tidigare bodde i Svarte i Skåne, inte långt från Abbekås. För några år sedan flyttade de ner hit till Genevièves hemland.
De har en egen affär/ateljé mitt i byn. Geneviève håller på med dekormålning så det är hon som har målat utsidan av huset.


När vi var där var det en jämn ström av folk som kom och gick och en blandning av nationaliteter.
Geneviève står till höger i bild. Det är många som uppskattar konstrundan, så det är folk från Nice till Aix-en-Provence som tar en dags utflykt och tittar på konst.

Här sitter Tony och jag och samtalar bland tavlor.


Lite mer av tavlorna som Tony har gjort. Vi är mycket förtjusta i Tonys tavlor och förstås en här hemma. De har en hemsida som man kan gå in och titta på var de gör. http://www.artony.eu/



Det blir ett par bilder från Barjols. Här är en av alla fontäner som finns i byn och många ser ut just så här, överväxta med mossa.

Bara en vanlig gatubild med en lite restaurang och plantanträd runt det lilla torget.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar