torsdag 8 oktober 2009

Till Gamm Vert.

I går åkte vi till Draguignan och till Gamm Vert, en trädgårdshandel som påminner lite om Plantagen. Det behövs lite mer blommor hemma. Just nu blev det att fylla på krukorna som stod tomma.


Trädgården i övrigt kommer senare. Jag vill ha ett fikonträd, fast nu är det torrt i jorden så det är hårt så det går nästan inte att gräva. Så fikonträdet får vänta ett tag till.


Det värsta är att när man kommer in i affären vill man köpa väldigt mycket men man får ta lite i taget.

Det första som mötte oss var Orkidéer, men idag var det inte blommor för att ha inne. Sedan finns det en stor affär med bara Orkidéer inte så långt ifrån oss. Ska åka dit och ta lite kort så det kommer om ett tag.

Nu får vi nöja oss med dessa blommor.

Man har alltid sagt att ju längre söder ut man kommer så har man mindre och mindre blommor inne. Tror att det börjar bli ändring på det för det finns mycket blommor att köpa just för innomhus bruk.

Lite av alla terrakottakrukor som finns och palmer och andra buskar.

Vad som finns i massor nu är cyklamen, i olika färger och storlekar. Cyklamen kan man ha ute hela vintern sedan på vårkanten eller då den ser trött ut, planterar man den i trädgården så kommer den upp igen till hösten. Jag har två stycken som börjar komma igen nu, så förhoppningsvis blommar den i december.
Nu är det så att vi bor ju Frankrike och då finns det förstås vin också, det fanns säven olivoljor, ostar och marmelader m.m.

Då här lite blev det, men vi handlade vårlökar också som sak ner i jorden om en månad eller så.
Här kommer nu det som vi köpte, det ser lite tanigt ut just nu men förhoppningen är att det ska ta sej och bli stora och fina.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar