söndag 29 november 2009

1:a Advent

Så har vi nu fått tända det första ljuset och gått in i adventstider.
Gillar man jul som jag gör så trivs man. För mej handlar inte julen om ett jagande efter julklappar utan att få varva ner och njuta och tända en massa ljus. Även i det mörkaste Afrika kan man ha mycket julkänsla, för mej handlar det om en känsla innombords.
Julen handlar ju om Jesu födelse och även om man inte har en tro så kan man alltid ta tid att tänka på sin nästa och dom männiksor som inte har det så bra, det är nog det som julen egentligen handlar om.

Idag vaknade vi upp till regn och ruggigt väder runt 11 grader hela dagen. Men idag var vi bjudna till Mona och K-G på förstärkt frukost och det kan man lugnt säga att det var.

Runt 10-tiden så rullade vi in på deras tomt, 15 st. det var lite manfall, en del var förkylda och låg hemma i sängen.

När vi kom in så luktade det jul i hela huset. Vi blev välkomnade med glögg och pepparkakor. Här så njuter Inger, AnnMarie och Mia av glöggen.

Här värmer sej Björn, Josiane och Staffan med glögg i det stora mysiga köket.


Här har nästan alla fastnat på ett foto, i kön till gröten. Det var mycket gott, risgrynsgröt äter jag inte varje dag och denna var len och skön för magen.


Ja det är tur att vi alla är pratglada så det tar lite tid att äta för efter gröten kom julskinka, korv och hårdbröd med ost. Svensk god mat, det syns på händerna att detta är gott.


"Herrhörnan" det var säkert något klok och klurit de har kommit på, eller njuter de av den goda maten.
Som nu inte detta räckte så var det kaffe och lussekatter och så hemmagjord knäck och clementiner.
Detta var en mycket trevlig förmiddag och vi gick alla mätta och nöjda hem, synd om dom som inte mådde så bra. Hoppas att de kryar på sej.

Så ett jätte stort TACK till Mona och K-G för att vi fick dela en stund med dom denna 1:a Advent.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar