lördag 14 november 2009

En annorlunda lördagssyn.

Idag har vädret inte vetat hur det ska ha det. Vi brukar ju ta en lördagspromenad mer till byn. Men idag var det mörka moln och solsken huller om buller. Då vi var på väg att gå, började det regna, då bestämde vi att vi tar en kaffe hemma och se hur det blir på eftrmiddagen. Vi han inte mer än sätta på kaffet så slutade det regna och solen sken.


Vi tog i alla fall vår kaffe hemma och sedan bilen ner till byn för att köpa tidningen och vidare ta en promenade nere i dalen.


Vi blev långa i ansiktet då vi kom in på parkeringen och det är inte bara bilar där utan flera hästar som har parkerat! Kameran hade vi som vanligt glömt så jag köpte tidningen och Bengt åkte hem och hämtade kameran.


Här har vi nu dokumenterat hästbesöket i byn.


Vet inte om denna hästen vill in och köpa häst-tidning kanske?



Inte det vanligaste att se häst mellan bil och telefonkiosk, fast det är inte så vanligt med telefonkiosk heller nu för tiden. Men tror att det finns fler här i landet än i Sverige.



Det var 8 st. hästar, tror att ryttarna var inne och åt lunch på baren, de har nog varit ute på en rejäl runda, man kunde se att hästarna var blöta. Det var nog en behövlig paus även för hästarna.

Det finns flera ridskolor runt omkring och många gårdar ute på landbyggden som har hästar.




Undra om det är Pippis häst?


Då jag var på väg till bilen hörde jag en bil tuta, tror att föraren tyckte att hunden skulle gå på trottoaren inte på vägen.

Det är många hundägare som släpper ut sina hundar på mornarna så får de ta sina egna hundpromenader. Ibland kan man se flera hundar som är ute och går tillsammans, de träffas väl vid en lyktstolpe.

En gång fick vi med oss en hund ett stycke, han/hon ville väl ha lite sällskap, men den gången blev "vår" hund bortjagad av vallhundarna som vi stötte på, vallande får på förflyttning.



Vi får vår promenad ut i skogen. Nu blev det en lite annan stig mot var vi brukar gå, även om det är i samma område som vi brukar hålla till i.
Det blev i inget mer regn idag.

Här en liten äng med blommor.


Det lilla vattendraget som vi följde en bit.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar