måndag 16 november 2009

Fête du Vin i Taradeau.

I går var vi på Vinfest, det var 23:e året som det hölls. Äntligen kom vi dit, om vi inte har varit sjuka så har det varit något annat som hindrat oss för att gå på denna vinfest.
Vi var en hel del svenskar som var där, här är vi ett några som har hämtat våra glas som vi senare ska prova vin med. Nu går vi mot marknadsplatsen för att se vad som finns där.

Här är det ost, bröd och skinka som säljs och som jag köpte, inte billigt men man är inte på vinfest varje dag heller. Sedan finns det mer att handla både saker men också skräp.

Inte det minsta brödet precis, den räcker för hela den stora familjen.Vi köpte en halva av brödet det lär räcka ett tag, delade det i 5 delar och nu ligger 4 av dom i frysen.


Här kolla vi in lite figurer i trä, det såg ut som ebenholts, men tydligen var det inte det enligt försäljaren. Kollade inte priset, eftersom jag inte var intresserad men det såg faktiskt ut som ebenholts i mina ögon.


Så fanns det en hel del damer som visade gammalt hantverk, här kommer det några kort på det.
De är fina i sina gamla kläder med mycket handarbete på.






Här har vi själva Bacchus, vinguden i den romerska mytologin. Tyvärr är inte kortet det bästa men det var det vi fick på honom. Kan nog tycka att han ser lite moden ut!

Här är några höga potentater innom vintillverkningen i Provence i sina högtidskläder.
En jägare, tror att det är kaninskin han har, men också har han fällor hängade över axeln. Jag gillar färgen på strumporna. Han har sällskap med en trumslagare.


Så var det då paraden med dans och med flöjt och trummusik. Gamla bilar och traktorer, flera arbetshästar, lite av vad som har används i arbetet på vingårdar bl.a.
Här kommer nu lite bilder som vi tagit från paraden som jag inte tänker kommentera, det är bara att se.
Tyvärr är bilderna lite dimmiga men det beror på att när alla gamla traktorer körde igång sina motorer var var det mycket rök som vi blev inslutade i. Antagligen inte direkt hälsosamt.










Så var paraden över och borgmästaren har hållit tal och nu får vi smaka det nya vinet. Det var faktiskt helt ok.
Det var mycket folk som man kan se.
Efter detta så går vi in i Salle du Fête och får en fyra rätters meny, bra mat med tanke på att vi var nog ca. 400 st. som åt mat.
Sedan var det underhållning av en buktalare, inte något speciellt men sedan uppträdde dansarna och det var kul att se.
Det blev inga bra bilder när vi åt, så är det ibland.
Under hela dagen igår då vi fick dricka hur mycket vin man ville såg inte vi någon som var full!
Antagligen fanns det de som drack för mycket men man såg dom inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar