torsdag 12 november 2009

Klot på värmning och citroner!

Boulekloten på värmning! Det kan behövas nu när det är ganska kallt på mornarna. Det är runt 5 grader vid 8-tiden så då vill man ha varma klot när man ska spela boule klockan 10.00.
Det är skönt att få ett varmt bouleklot i handen en kall fredagsmorgon.

Så här välklädda var vi i fredags, med jacka, halsduk och vantar på, det behövdes verkligen. Sedan blir det varmare ju längre dagen går, så vid 12-tiden är det runt 15 grader och då hade jackor, halsdukar och vantar åkt av och vi njuter av solen och värmen. Det är ju bl.a. därför vi är här.


I går var det helgdag här, den 11 movenber 1918 tog Första världskriget slut. Man glömmer inte krigen man varit med om, även om det inte finns några kvar som var med och krigade då.

Det finns många monument och olika påminnelser i de flesta städer och byar, mest kanske från Andra värlskriget. Det finns forfarande många som kommer ihåg hur det var.

I går var Bengt och spelade golf och jag bara hade en jätte skön dag. Tog en promenad på förmiddagen i ett underbart höstväder, solen sken från en klarblå himmel och allt var stilla och lungt. Hörde några som höll på i sina trädgårdar annars väldigt tyst. Så fåglarna förstås som kvittrar i buskarna.
När jag kom hem tog jag kameran och gick ut i trädgården och fotograferade. Sådant är så lätt att glömma, allt det fina som finns så nära.
Vi har minst 4 korkekar på tomten varav denna är den största och älsta.

Vår rosbuske som blommar ständigt känns det som, fast den har haft en vilopaus i oktober men börjar nu blomma om igen. Den har enkla blommor som blommar bara en eller två dagar men är full i knopp. Det trivs bra där det står, för ett par år sedan klipptes det ner till häften och det bara växer.
Vi har två olivträd det blir inte så många oliver och de är små. Här är i alla fall en som är på väg att mogna. Få se om jag ska ta och lägga in lite till oss själva. Jag återkommer hur det blir med det senare, det är lite jobb för det ska bytas vatten varje dag under ganska lång tid.


Så har vi vårat citronträd som vi nu får den första skörden på. Det var citroner för ett par år sedan men de var torra. Vet inte hur gammalt trädet är, trädgården gjordes i ordning 1991 men efter som huset har varit uthyrt till olika hyresgäster vet jag inte vem som har planterat det. Nu är det minst 6 st. citroner på gång och så är det flera blommor också. Tydligen mår vår citronträd bra.


Blommor på citronträdet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar