torsdag 7 januari 2010

Gott nytt 2010!

Vill önska er alla en god forsättning på det nya året. Hoppas att ni alla har haft fina dagar över jul och nyår.

Nyårsafton tog Bengt och jag det lugnt, våra grannar kom in till oss en kvart innan 12-slaget och vi nöjde oss med fyrverkerierna på TV.
Förr om åren då vi varit i Sverige har vi gått ner till hamnen och tittat på fyrverkerierna där, nu tyckte vi att det var lite kallt. Det blev ett glas champagne med lite gårlever hemma i soffan i stället och det satt fint.

Efter ett par veckor i Sverige är vi nu tillbaka till Frankrike.
Vi blev hämtade av Inger och Bertil och Elsa och Nisse. Väl hemma här tog vi en kopp kaffe och lussekatter innan de åkte hem till sej och vi packade upp. Skönt att vara hemma igen.

Det är kallt här liksom i övriga Europa. Det har inte varit över 10 plus grader även då solen har lyst sedan vi kom hem. Idag har det bara varit 5 grader och det är vinterkläder på. Vi slipper i alla fall att skotta snö.

Annars är det mycket problem runt om i Frankrike på grund av all snö. Det är mycket om detta på nyheterna både på TV och i tidningar. Vinter däck finns inte vad jag vet, det är inte vanligt att det är så mycket snö här i landet förutom i alperna förstås.
En frusen reporter från morgonnyheterna i morse.


Så mitt i allt detta kan man nu köpa mimosa på marknaden. Ute i naturen kan man se hur det börjar skifta lite gult på mimosaträden. Så om bara några veckor är det underbart ute i naturen då mimosan lyser solgul. Så mitt i det julröda här hemma så lyser det en gul bukett.
Var rädd om varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar